VP ANALYSE: Bepalende Lokonga, Comeback Kids en andere prioriteiten

03-03-2021 23:00
4

RSC Anderlecht won woensdagavond met de nodige moeite hun kwartfinales in de Beker van België tegen Cercle Brugge. De recordkampioen versloeg Cercle met 1-0 na een goede eerste helft volgde een matige tweede helft. VoetbalPrimeur.be bekeek de wedstrijd en plaatste enkele vaststellingen op een rijtje.

Bepalende Lokonga
Sambi Lokonga is de kapitein van Anderlecht maar ook op het veld is hij de regulator. De jonge middenvelder speelt met zoveel flair en vertrouwen dat het onmogelijk is om naast hem te kijken. Zijn assist op het openingsdoelpunt was dan ook een pareltje. Zijn grootste werkpunt is zijn scorend vermogen, maar met Roberto Martinez in de tribune maakte Lokonga waarschijnlijk een zeer goede indruk op de bondscoach.

Competitie prioritair bij Cercle Brugge
Het was duidelijk waar de prioriteiten liggen voor Yves Vanderhaeghe. Hij liet enkele sterkhouders op de bank en gaf  jonge spelers hun kans. Dat zag je ook in de eerste helft, Cercle kreeg niets voor elkaar en onderging de dominantie van Anderlecht. In de tweede helft geloofde Cercle in hun kansen maar lieten ze de gelijkmaker, tot meerder keren,  liggen. Zo kan de Vereniging alles op alles zetten om het behoud te verzekeren komende weken.

Comeback kids
RSC Anderlecht kreeg deze week goed nieuws te horen vanuit de ziekenboeg. Zowel Elias Cobbaut als Yari Verschaeren waren terug wedstrijdfit. Cobbaut kreeg van Kompany meteen de gelegenheid om te starten aan de wedstrijd en deed dat aardig. De centrale verdediger trok zijn streng en bewees zijn meerwaarde na lange inactiviteit. Verschaeren viel diep in de tweede helft in en kon weinig bijbrengen omdat de thuisploeg in de verdrukking zat. Kompant zal blij zijn dat hij opnieuw kan rekenen op zijn twee Rode Duivels met het oog op de strijd om Play Off 1.