Anderlecht bibbert tot laatste minuut maar stoot toch door naar halve finales

03-03-2021 22:35
37

De tweede kwartfinale van de Croky Cup was een duel tegen RSC Anderlecht en Cercle Brugge. Eerder op de avond schakelde KAS Eupen KAA Gent uit, maar Anderlecht liet zich niet verrassen. De thuisploeg zette Cercle Brugge opzij met 1-0, Cercle liet het na om de gelijkmaker te scoren. Cercle kan zich nu concentreren op het behoud.

Yves Vanderhaeghe liet enkele sterkhouders op de bank met het oog op de strijd om het behoud, zo kregen Vanhoutte en Decostere een plek in de basiself. Vincent Kompany koos voor Elias Cobbaut en Mykhailichenko.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd met controle en vertrouwen. Abdoullay Diaby kreeg de eerste mogelijkheid op aangeven van Murillo maar verloor zijn evenwicht bij het afdrukken. Na nog geen tien minuten was de ban al gebroken. Sambi Lokonga verstuurde een perfecte dieptepass in de rug van de verdediging richting Nmecha. De diepe spits van Anderlecht werkte koelbloedig af, 1-0 na 11 minuten. Anderlecht was heer en meester in het eerste halfuur maar tot echt open kansen kwam het niet. Paul Mukairu en Francis Amuzu kwamen net niet tot een poging. Cercle zette daar bitterweinig tegenover, enkel een schot van Denkey zorgde voor een knappe redding bij Wellenreuther.

Bij het begin van de tweede helft was het Cercle Brugge die een eerste keer gevaarlijk was. Op een omschakelingsmoment kopte Denkey tegen de paal. Hier kwam Anderlecht goed weg. De bezoekers kregen vertrouwen en kwamen meer opzetten in het begin van de tweede helft. Ook Musaba kreeg zijn kans op de gelijkmaker, maar zijn schot was net niet precies genoeg waardoor Wellenreuther kon ingrijpen. Anderlecht herstelde op het uur het evenwicht en controleerde weer zoals in de eerste helft. Matt Miazga was dicht bij het tweede doelpunt maar Bruzzese redde knap.

De voorsprong bleef krap en de bezoekers geloofden meer en meer in hun kansen. Ugbo kopte goed naar doel maar opnieuw stond Wellenreuther pal. Anderlecht speelde geen kans meer bij elkaar en bibberde tot de laatste minuut. Cercle Brugge liet het meerdere malen liggen om de gelijkmaker te scoren. Zo stoot Anderlecht door naar de halve finales voor het eerst sinds 2015.