Eupen is eerste halve finalist na verdienstelijke zege tegen KAA Gent

03-03-2021 19:51 Laatste update: 19:58
43

In de beker van België heeft Eupen verdienstelijk van KAA Gent gewonnen met 1-0. De Oostkantonners zijn zo de eerste halve finalisten. KAA Gent ziet haar laatste kans op een prijs kapotspringen.

De partij begon evenwichtig, maar al snel pakte KAA Gent het heft in handen. Jaremtsjoek dreigde en Kums trapte een vrije trap over. Gent behield de controle, toch prikte Eupen soms tegen. Vooral verdedigend stond Eupen goed. De bal was voor Gent, maar veel kansen kwamen daar niet van.

Halfweg de eerste helft kwam er een uitbraak van Eupen. Bolat redde een schot van Musona uitstekend. KAA Gent was wakker en de daaropvolgende aanval vatte ze aan met een knappe voorzet, maar er was niemand voor doel.

Nadien kabbelde de wedstrijd wat heen en weer, totdat KAA Gent een prima aanval opzette. Tissoudali trapte in de draai maar Defourny pakte uit met een goede beenveeg. Zo hielden de doelmannen knap de nul.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of er was al veel volk in de box van KAA Gent. De bal ging naar de tweede paal waar Heris hard binnen trapte: 1-0. Na dat doelpunt leek Eupen te azen op meer. Bolat moest meerdere keren tussenkomen en de aanval van Gent wist van geen hout pijlen maken.

Vanaf het uur kwam KAA Gent opzetten, Odjidja zag de bal sterven op de lat, en ook de ingevallen Bezus toonde zich erg bedrijvig. Eupen hield het been wel stijf. De verdediging gaf geen krimp en Gent had het moeilijk om tot echte kansen te creëren.

De laatste minuten geraakte KAA Gent in haar slotoffensief zelfs niet meer aan echte kansen. Eupen bekert verdienstelijk verder. KAA Gent moet herbronnen na een - nu al - gefaald seizoen.