KVC Westerlo verslikt zich in de jonkies van Club NXT

03-03-2021 20:17
1

Club NXT is erin geslaagd een punt te sprokkelen tegen KVC Westerlo. De Bruggelingen lagen stevig onder tegen de Kemphanen, maar hielden de ploeg van Bob Peeters op één doelpunt. Het werd 1-1.

Club NXT heeft het dit seizoen bijzonder moeilijk om te overtuigen in Eerste Klasse B en dat werd in de eerste minuten tegen KVC Westerlo ook duidelijk. De Kemphanen waren baas en kregen de beste kansen. Nick Shinton werd meermaals aan het werk gezet, maar slaagde er ook lang in om de nul te houden.

Ondanks het overwicht kon Westerlo dus niet profiteren en kreeg Club NXT de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Dat zorgde aanvankelijk voor een grote kans van Vermant en uiteindelijk ook voor een doelpunt van Arne Engels.

De ploeg van Bob Peeters probeerde daarop nog tegen te prikken en wist via de onvermijdbare Cicek nog voor rust de gelijkmaker te scoren.

Ook in de tweede helft zette Westerlo Club NXT meteen onder druk en ging het snel op zoek naar de voorsprong. De jonkies van Club Brugge speculeerden op de counter en probeerden op die manier toch voor gevaar te zorgen.

Westerlo gaf de match echter niet uit handen en maakte ook het meeste aanspraak op dat tweede doelpunt. Het zag de bal ook enkele keren van de lijn gehaald worden. Club NXT kwam in het slot nog tot een aanvalsgolf, maar de doelpunten bleven uit. Het bleef 1-1.