BAS verwerpt eis, om competitie af te werken, van Patro en 51 profspelers

BAS verwerpt eis, om competitie af te werken, van Patro en 51 profspelers

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 20:08di 02-03-2021 om 20:08

Eind januari werd beslist dat de competities van de amateurreeksen worden stopgezet met onmiddellijke ingang. Er zijn geen stijgers en geen dalers, de competitie wordt als het ware uitgesteld tot volgend seizoen. Patro Maasmechelen en 51 profspelers waren hier niet mee akkoord en trokken naar het BAS.

Begin februari dienden 51 voetballers die een (semi)profcontract hebben in de hoogste reeks van het amateurvoetbal, en voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen een verzoek tot arbitrage in bij het BAS. Ze verzetten zich tegen de beslissing van de crisiscel (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) om de competitie te beëindigen. 

Enkele voetballers die onder contract staan in de hoogste amateurreeks voelden zich benadeeld omdat zij geen recht meer hadden om geld te verdienen. Daarom namen ze samen met Patro Eisden Maasmechelen een advocaat onder de arm om de beslissing tot stopzetting van de competitie in eerste nationale ongedaan te maken. Ze eisten dringende en voorlopige maatregelen opdat de KBVB de competitie integraal zou laten hervatten of op zijn minst een minicompetitie zou inrichten. De 51 voetballers en Patro Eisden vroegen ook een dwangsom van elk 25.000 euro.

Het BAS verklaart de eis van Patro en de 51 voetballers ongegrond, dat meldt Het Nieuwsblad. Eerder liet meester Van Steenbrugge al verstaan andere procedures niet uit te sluiten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws