Bataille: Tijdens de 1e fitnesssessie trokken er een paar bleek weg

Bataille: "Tijdens de 1e fitnesssessie trokken er een paar bleek weg"

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 20:31di 02-03-2021 om 20:31

De revelatie van het seizoen is KV Oostende. De kustploeg staat op een verdiende vierde plaats en speelt verfrissend dynamisch voetbal. Trainer Alexander Blessin maakte van KV Oostende een attractieve ploeg om te bekijken met een indrukwekkende fysieke paraatheid. Jelle Bataille verklaart hoe het komt dat KVO conditioneel zo sterk is.

Jelle Bataille is sinds 2017 actief in de eerste ploeg van KV Oostende. In die voorbije jaren kende Bataille al enkele wisselvallige seizoenen van spelen met allemaal vedetten tot vechten voor de degradatie. Dit seizoen loopt het als een trein voor KV Oostende.

Maandagavond was Bataille te gast in het panel Extra Time op canvas en gaf hij uitleg over de indrukwekkende conditie van de Kustboys. "Ik denk dat we een van de zwaarste voorbereidingen gehad hebben sinds ik bij de ploeg speel. We hebben een physical coach, Alfred. Die is drie keer zo breed als ik. Hij heeft american football gespeeld en wil die trainingsschema's naar het voetbal brengen. Bij de eerste fitnesstraining zijn er toch een paar spelers bleek weggetrokken. Maar het heeft zijn vruchten afgeworpen", vertelde Bataille in Extra Time.

Bataile vertelde ook hoe het er aan toe ging bij het begin van het seizoen. "De eerste weken op training waren puur lopen. 30 minuten met de bal aan de voet bijvoorbeeld", aldus Bataille. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws