Breaking news

Geen proflicentie toegekend aan Moeskroen voor volgend seizoen

Kompany en Anderlecht met gerust gevoel naar Beker: Dat is mijn grote luxe

Kompany en Anderlecht met gerust gevoel naar Beker: "Dat is mijn grote luxe"

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 19:09di 02-03-2021 om 19:09

RSC Anderlecht doet nog volop mee voor Play-Off 1, maar deze week volgt eerst nog de kwartfinale in de Beker van België tegen Cercle Brugge. Vincent Kompany wil héél graag de beker winnen, de fans van Anderlecht ook.

"Voor elke club die nu nog in de kwartfinales zit is de cup héél belangrijk. Er zijn minder ploegen in Play-off 1 en dus wordt de beker nog meer een prioriteit. Wat mij betreft is het duel met Cercle even cruciaal als de match van afgelopen weekend tegen Standard. Dat is wel mijn grote luxe. Of het nu een clasico is, een bekermatch of een oefenduel tegen RWDM: ik benader elke partij op dezelfde manier", vertelde de coach van Anderlecht aan Het Nieuwsblad.

De kwartfinale bereiken wordt dus geen sinecure. Twee weken geleden speelde paars-wit nog 0-0 gelijk tegen Cercle. "Dat punt daar voelde aan als een nederlaag. Ik hoop dat mijn spelers er net zo over denken en zullen antwoorden op het veld. Cercle Brugge is een te duchten tegenstander. Zij zijn niet per definitie een ploeg die met een laag blok speelt. Ze hebben veel atletisch vermogen, volume en talent. Als die jongens een goeie dag hebben zit er heel veel kwaliteit in dat team. Daarom moeten wij met dezelfde mentaliteit voetballen als tegen Standard", besloot Kompany.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws