Breaking news

KDB-loos Manchester City gaat verrassend onderuit tegen tienkoppig Leeds

Opsteker voor KAA Gent in de beker tegen Eupen, Bolat wel nog onzeker

Opsteker voor KAA Gent in de beker tegen Eupen, Bolat wel nog onzeker

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 16:40di 02-03-2021 om 16:40

Woensdag staan KAA Gent en KAS Eupen tegenover elkaar in de kwartfinale van de Crocky Cup. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck heeft eerder al aangegeven dat de beker een belangrijk een doel is voor de Buffalo's. Gent zal in elk geval terug beroep kunnen doen op een fitte Roman Bezus. Sinan Bolat daarentegen is nog onzeker.  

"De beker is alleszins de makkelijkste weg naar Europa", zegt de coach in Het Nieuwsblad. En Europees voetbal is het doel dat Vanhaezebrouck voor ogen heeft. Daarom zullen ze bij Gent dus vol inzetten op de beker. Dan moeten ze zich woensdag wel voorbij Eupen zien te knokken. Om die opdracht te volbrengen kan de coach terug beroep doen op Bezus. Hij is fit geraakt voor het bekerduel. Voor andere jongens komt het duel wellicht te vroeg. "Ik denk niet dat we nu al iemand anders zullen recupereren, daarvoor komt deze match net iets te vroeg. Wellicht zien we wel jongens terugkeren na de match tegen Oostende."

Zo is er ook nog twijfelgeval Bolat. "Bolat zit ondertussen ook nog met die vingerblessure: vorige week deed hij bijna niets. Het duel met Brugge kwam dan ook in het gedrang. De voorbije dagen kon hij toch al iets meer doen qua keeperstraining, dus de kans is groter dat hij speelt." Eerder in de bekercompetitie koos de coach ook voor Bolat en hij lijkt aan die keuze te zullen vasthouden. "Tegen Charleroi koos ik in de beker ook al voor hem, dus het lijkt me normaal dat ik daar niet meer in verander", besluit Vanhaezebrouck.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws