Vanhaezebrouck en KAA Gent balen: “Door Club Brugge net wat te lang”

Vanhaezebrouck en KAA Gent balen: “Door Club Brugge net wat te lang”

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 15:15di 02-03-2021 om 15:15

KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck zagen afgelopen weekend de wedstrijd tegen Club Brugge worden uitgesteld. De oefenmeester laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over het drukke programma van de Buffalo’s.

Volgens Vanhaezebrouck is het uitstel een domper voor KAA Gent. “Het uitstel van de match tegen Brugge was voor ons een slechte zaak”, begint Vanhaezebrouck. “We waren klaar en moesten alsnog ons programma aanpassen. We hadden eindelijk eens een rustmoment dit seizoen en dan worden daar plots nog drie extra dagen toegevoegd, waardoor het toch net weer wat te lang wordt.”

“We hebben wat geschoven met trainingen maar dat viel best nog wel mee”, gaat HVH verder. “Ook al mis je dat duel waar iedereen naar uitkijkt. En dan val je toch een beetje in een zwart gat. Je moet meteen die focus verleggen naar de volgende opdracht. Ook al waren we eerder vorige week ook wel al wat bezig met die partij want door die lange week hadden we al meer tijd.”

“Ach, het is wat het is, we moeten nu eenmaal de regels respecteren. Maar ik vind het wel opmerkelijk dat Brugge vervolgens op maandag iedereen al met spoed test. Ze wisten ook wel dat enkele jongens negatief zouden testen. Voor hen was uitstellen natuurlijk wel een goede zaak: ze moeten een moeilijke match niet spelen, krijgen extra rust en kunnen nu ook gewoon nog enkele spelers recupereren”, aldus Vanhaezebrouck.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft HVH hier gelijk?

Ja
35%
Nee
65%
(215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws