Kompany vol lof bij Anderlecht: “Hij maakt iedereen rondom hem beter

Kompany vol lof bij Anderlecht: “Hij maakt iedereen rondom hem beter"

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 13:40di 02-03-2021 om 13:40

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 13:45di 02-03-2021 om 13:45

RSC Anderlecht won afgelopen weekend de topper tegen Standard. Enkele dagen na die wedstrijd heeft Kompany lovende woorden klaar voor Josh Cullen en Abdoulay Diaby. Hij heeft het over hun voorbeeldrol en surplus aan ervaring.  

Vincent Kompany wil niet te veel pluimen op zijn hoed steken voor de zege op Sclessin. Hij sprak vooral lovende woorden over enkele spelers. Onder andere middenvelder Cullen en spits Diaby werden bewierookt door de coach.

"In onze huidige financiële context is het geweldig dat we zo’n speler als Cullen vinden die ons zoveel bijbrengt voor die prijs”, zei Kompany op de persconferentie voor het bekerduel tegen Cercle Brugge. "Josh is beter dan veel mensen in het begin dachten. Natuurlijk gaat hij geen tien goals maken. Dat wordt niet van hem verwacht, maar hij is nederig en simpel en maakt iedereen rondom hem beter. Hij is een voorbeeld voor de anderen."

Ook over Diaby sprak de RSCA-coach zeer positief. "Eigenlijk geldt dat ook een beetje voor Diaby die ons ervaring bijbrengt op en naast het veld. Hoe Abdou in dialoog gaat met de andere spitsen, maar ook in tactische meetings...Hij is héél aanwezig en zijn bijdrage is duidelijk. Ook toen hij op de bank zat was Diaby positief, maar nu krijgt hij zijn kans om zich te tonen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws