Breaking news

België weet zondag of het Italië kan vermijden, de rest is koffiedik kijken

‘Chinese Super League staat op instorten, topspelers vluchten weg’

‘Chinese Super League staat op instorten, topspelers vluchten weg’

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 13:15di 02-03-2021 om 13:15

De Morgen meldt dat de Chinese Super League (CSL) in een grote crisis verkeert. Regerend landskampioen Jiangsu FC verloor dit weekend de grote geldschieter. Ook andere clubs staan op instorten. Ook topspelers zoals Hulk en Pellè merkte deze problemen op en besloten de CSL te verlaten.

De economische gevolgen van de coronapandemie treffen het Chinese voetbal hard. Zo zien enkele ploegen, waaronder regerend landskampioen Jiangsu FC, hun investeerders vertrekken. Andere ploegen, waaronder het Shandong Luneng van Marouane Fellaini, werden dan weer uit de Aziatische Champions League gezet vanwege aanhoudende wanbetalingen. Zo lijkt de voetbalbubbel stilletjes aan te knappen in China. Opmerkelijk, want de revolutie van het Chinese geld in het topvoetbal leek tot vorig jaar niet te stuiten. Leider Xi Jinping wilde van China een wereldmacht in het voetbal maken en voor 2050 een eerste WK-titel gewonnen hebben.

De CSL werd de afgelopen jaren een toevluchtsoord voor topvoetballers die nog één keer wilden cashen. Denk maar aan Braziliaanse vedettes als Hulk, Oscar en Paulinho. Maar ook Rode Duivels zoals Carrasco, Dembélé en Fellaini vonden hun weg naar het Chinese geld. Mousa Dembélé behoorde met een jaarinkomen van 8 miljoen euro vorig jaar tot de meest verdienende clubspelers ter wereld. Oscar is de koploper in de CSL met een jaarinkomen van 23 miljoen euro.

Maar de CSL kondigde in december een salarisplafond aan. Voortaan mogen buitenlandse spelers niet meer dan 3 miljoen euro verdienen in China. De maatregel zorgt ervoor dat dat heel wat buitenlandse topspelers de competitie weer willen verlaten. Zo verlieten onder andere Hulk, Pellè en Santini (ex-Anderlecht) de competitie al. Ook de Braziliaan Alex Texeira, de sterspeler van Jiangsu FC, weigerde zijn contract te verlengen en is sinds 1 januari transfervrij.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws