OFFICIEEL: De Caigny verlaat Anderlecht en trekt naar Hoffenheim

OFFICIEEL: De Caigny verlaat Anderlecht en trekt naar Hoffenheim

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 12:34di 02-03-2021 om 12:34

Gouden Schoen en Red Flame Tine De Caigny heeft een transfer versierd. De Caigny ruilt RSC Anderlecht in voor het Duitse nummer drie TSG 1899 Hoffenheim. Ze tekent een contract tot 2023 en zal met het rugnummer 6 gaan voetballen.

Dankzij deze transfer kan De Caigny prof worden in één van de sterkste competities van Europa. In een eerste reactie gaf ze aan uit te kijken naar de overstap. “Dit is een goeie stap in mijn ontwikkeling, ik hoop dat ik bij Hoffenheim nog beter kan worden als speelster. Ik wilde enkel vertrekken bij Anderlecht als het volledige plaatje klopte, dat is bij Hoffenheim het geval.” De Caigny bedankte ook nog enkele mensen die hebben meegewerkt aan haar transfer. “Ik wil mijn makelaars (Tom van Watermeulen/Quadrans Football Management, red.) bedanken voor de steun en de vlotte onderhandelingen.”

Ook voor haar huidige werkgever Anderlecht had De Caigny nog een woord van dank. “Ook Anderlecht mag ik niet vergeten. Ik zal tot de laatste dag alles geven voor de club en hoop dat we kampioen kunnen worden.” Die kans lijkt reëel want Anderlecht staat ongeslagen aan de leiding in de competitie, De Caigny is er één van de absolute sterkhouders. De Caigny was einde contract bij Anderlecht.

Voor De Caigny is het haar tweede buitenlandse avontuur. Eerder speelde ze voor Valerenga in Noorwegen, wat niet bracht wat ze ervan had verwacht. “Maar nu sta ik als persoon en speelster veel verder. De omstandigheden zijn helemaal anders, al besef ik dat ik me ook nu zal moeten aanpassen. Ik zal moeten bewijzen dat ik mijn plaats waard ben.” Daarnaast heeft De Caigny ook een verleden bij Club Brugge en Lierse SK.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws