Het was met een heel wrang gevoel dat ik Beerschot heb verlaten

"Het was met een heel wrang gevoel dat ik Beerschot heb verlaten"

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 11:00di 02-03-2021 om 11:00

Beerschot leent Jorn Vancamp (22) dit seizoen uit aan FC Eindhoven. Vancamp geeft in Gazet Van Antwerpen toe dat hij verbaasd was door die beslissing, die hem een wrang gevoel bezorgde. 

"Bij mij kwam dat toch wel stevig binnen", aldus de voormalige aanvaller van Anderlecht. "Het was met een heel wrang gevoel dat ik Beerschot moest verlaten. Ik kreeg vorig seizoen in de eerste weken onder Hernán Losada ­volop mijn kans. De eerste zes wedstrijden van de tweede ­periode in 1B was ik basisspeler, ik scoorde zelfs nog op Leuven. Tijdens de winterstage in Spanje ging ik door mijn enkel en sindsdien heb ik niet meer gespeeld."

Ook voor FC Eindhoven speelde hij nog maar één match door een blessure aan de hamstrings. "Intussen zit ik er al vijf maanden mee. ­Eigenlijk was ik op het moment dat ik die blessure opliep nog niet klaar om aan een wedstrijd te starten. Ik stond nog geen halfuur op het veld en het was alweer voorbij. Misschien wilde ik me te graag ­tonen."

Voor Vancamp is het dus een rampseizoen. "Ik heb heel diep gezeten, dat mag je gerust weten. Ik heb zelfs aan stoppen gedacht. Ik begrijp dat de mensen me nu omschrijven als een fragiele voetballer. Ik heb in 2020 amper één wedstrijd gespeeld – en dat was dan nog maar twintig minuutjes, hier bij Eindhoven. Ik heb me dan ook afgevraagd of het leven als profvoetballer wel voor mij was weggelegd. Ik had élke dag pijn. Zelfs nu speel ik nog ­altijd niet pijnvrij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws