Breaking news

Geen proflicentie toegekend aan Moeskroen voor volgend seizoen

Ommekeer Zulte Waregem gaat verder: “Dury heeft een systeem gevonden”

Ommekeer Zulte Waregem gaat verder: “Dury heeft een systeem gevonden”

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 10:45di 02-03-2021 om 10:45

Zulte Waregem leek op een minder seizoen af te steven, maar Essevee heeft het tij kunnen keren. Francky Dury en consorten knokten zich van een degradatieplaats naar een plek in de top vijf. Luc Millecamps laat zijn licht schijnen over de situatie.

“Je kan alleen maar positief zijn, natuurlijk”, zegt Millecamps aan Het Nieuwsblad. “De resultaten spreken voor zich. Wat Essevee nu presteert, is schitterend. We moeten er geen doekjes om winden: in de herfstmaanden was het dramatisch en ik blijf erbij dat ze geluk hadden dat er toen geen ­publiek in het stadion zat. Maar wat ze de laatste maanden op de mat leggen, mag zeker gezien worden.”

“Francky Dury heeft een systeem gevonden waarin zijn kern het best tot zijn recht komt. Er is lang gezocht naar de juiste formule en er werd naar mijn gevoel iets te vaak geroteerd. Dat is nu gedaan. Dury heeft zijn ploeg gevonden en houdt ook vast aan die jongens. Vooral de keuze voor twee verdedigende middenvelders bleek een gouden zet.”

“Tot dan had de defensie het moeilijk. Niet per se omdat de verdedigers slecht speelden, maar vooral omdat er te veel gaten vielen. Er was geen buffer. Nu is er met Ibrahima Seck en ­Damien Marcq veel meer stabiliteit en zit het centrum toe. Het systeem klopt. Dat zie je ook aan het aantal tegengoals: ze slikken weinig doelpunten. Terwijl ze er aan de andere kant wél vlot ingaan”, aldus Millecamps.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Millecamps hier gelijk?

Ja
98%
Nee
2%
(55 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws