Waasland-Beveren vreest nieuwe corona-uitbraak: “Zou dramatisch zijn”

Waasland-Beveren vreest nieuwe corona-uitbraak: “Zou dramatisch zijn”

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 09:12di 02-03-2021 om 09:12

Waasland-Beveren houdt zijn hart vast. De club vreest een nieuwe corona-uitbraak nadat een speler en een medewerker positief hebben getest op Covid-19. Teammanager Martijn De Jonge geeft tegenover Het Nieuwsblad meer uitleg.

De training van zondag werd meteen geschrapt en een nieuw testmoment werd gepland. De club hoopt dat de speler een valse positieve test heeft afgelegd. “In het verleden hebben we dat al bij andere ploegen gezien”, vertelt teammanager Martijn De Jonge. “We hebben de volledige groep vandaag (maandag, red.) opnieuw laten testen. Dinsdag (vandaag, red.) worden de resultaten in de loop van de voormiddag verwacht.”

“In de namiddag staat er in principe een training op het programma met alle spelers die een negatieve test hebben afgelegd”, gaat De Jonge verder. “Hopelijk blijft de schade beperkt. De speler in kwestie is apart naar de club gekomen en heeft sinds zaterdag geen contact meer gehad met andere spelers. Al is hij zaterdag wel nog in contact geweest op de busreis naar Brugge.”

Waasland-Beveren wacht bang af. “De vrees voor een uitbraak is er altijd. Er is nooit een goed moment om zoiets mee te maken, maar het zou wel dramatisch kunnen zijn. In het verleden hadden we pech dat er vier superverspreiders in de groep zaten. Hopelijk is dat nu niet het geval. Meer dan hopen kunnen we momenteel niet doen.”

Het is al de derde keer dat Waasland-Beveren getroffen wordt. “Sommige spelers reageren ongerust, vooral de spelers die al eens besmet waren. Iedereen denkt nu maar aan twee dingen: de resterende vijf matchen en de eigen gezondheid. Zowel de clubdokter als ik communiceren heel open met de spelers over de mogelijke gevaren. Maar we moeten dat nu uit ons hoofd proberen te zetten”, aldus De Jonge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws