Oud-Heverlee Leuven dankzij twee pareltjes voorbij Antwerp

01-03-2021 21:33 Laatste update: 22:37
23

De laatste wedstrijd van de speeldag stond in het teken van het duel tussen Oud-Heverlee Leuven en Royal Antwerp FC. Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd. OHL won met 2-0 dankzij twee mooie doelpunten van Xavier Mercier en Tamari.

Antwerp telt 15 punten achterstand op de leider Club Brugge en telt nog maar twee punten voorsprong op nummer 3 en nummer 4 in de stand. Dus The Great Old won maar best hun wedstrijd.

Het was OHL die het best aan de wedstrijd startte. Iets voor het halfuur kreeg Oud-Heverlee Leuven een vrije trap aan de rand van de zestien meter. Specialist Xavier Mercier krulde de bal heerlijk in de bovenste hoek en bracht zijn ploeg op voorsprong. De thuisploeg denderde voort want enkele minuten later zette Tamari op even heerlijke wijze de 2-0 op het scorebord. Royal Antwerp FC was van slag maar liet via De Pauw een grote kans onbenut. OHL trok met een dubbele voorsprong de kleedkamers in.

Na de rust was het opnieuw de thuisploeg die de eerste kans bijeen voetbalden. Tamari haalde opnieuw uit en De Wolf moest goed plat. Daarna kwamen de bezoekers toch wat beter in de wedstrijd, ze drukten de thuisploeg op eigen helft maar echte grote doelkansen kregen ze niet. Enkele schuchtere pogingen van Boya en Refaelov vielen te noteren. Ook Lamkel Zé kreeg nog een goede kans op de aansluitingstreffer maar de Fransman kwam net te laat.

Door deze nederlaag kan Antwerp Club Brugge niet meer bijbenen en ziet het achtervolgers akelig dichtbij komen. Moet Antwerp zich zorgen beginnen maken om Play Off 1? OHL daarentegen is weer springlevend en mengt zich in de strijd om Play Off 1.