De Witte stelt zich vragen bij de beursgang van Club Brugge: Voldoende relevant?

De Witte stelt zich vragen bij de beursgang van Club Brugge: "Voldoende relevant?"

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 21:20ma 01-03-2021 om 21:20

De krant De Tijd kondigde vorige week aan dat Bart Verhaeghe bezig is aan een beursgang voor Club Brugge. Club zou daarmee de eerste voetbalploeg in België zijn die beursgenoteerd is. Volgens Ivan De Witte komt er meer bij kijken dan iedereen denkt.

Club Brugge steekt er op dit moment bovenuit in onze Vaderlandse competitie. Europees kent Blauw-Zwart echter minder succes en daar wil het verandering in brengen. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert willen met Club Brugge uitgroeien tot een Europese vaste waarde. Om de groei van hun club te stimuleren denkt Club Brugge aan een beursgang. Ivan De Witte spreekt zich als voorzitter van KAA Gent over de plannen van hun concurrent. "Ik snap waarom Club Brugge dat doet. Zij zoeken naar wegen om verder te groeien. Omdat de Belgische competitie als platform niet volstaat. Daarom zijn ze ook pleitbezorger van de BeNeLiga. Maar ik stel me daar ook vragen bij", steekt De Witte van wal in Het Nieuwsblad

Maar De Witte blijft ook realistisch en zegt dat het meer bij komt kijken dan iedereen denkt. "Valt er op de beurs voldoende relevant kapitaal op te halen? Beursnotering is ook zeer onderhevig aan schommelingen en heeft transparantieverplichtingen, meer dan we in het voetbal gewend zijn. Het is een systeem van heel stevige regels, die veel geld kosten. Een beursgang wordt te snel geromantiseerd. Er zijn evenzeer bedrijven die de beurs willen verlaten", zei De Witte.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws