Moeskroen haalt keihard uit in officieel bericht: 'Gevolgen buitengewoon ernstig'

Moeskroen haalt keihard uit in officieel bericht: 'Gevolgen buitengewoon ernstig'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 20:10ma 01-03-2021 om 20:10

Excelsior Moeskroen heeft in een officieel persbericht keihard uitgehaald naar de VAR. De Henegouwers zijn teleurgesteld over de late 2-2 op het veld van Beerschot. De degradatiekandidaat kan blijkbaar niet begrijpen dat de VAR niet ingreep.

"Na de gebeurtenissen van afgelopen weekend tegen Beerschot en na het bekijken van de beelden van de actie die de gelijkmaker opleverde, stelt ​​de directie van Royal Excel Moeskroen zich vragen. Hoe verklaart de VAR zijn passiviteit tijdens de flagrante fout van Vanhamel op Deni Hocko en vervolgens op Marko Bakic?", staat te lezen in een bericht op de website.

"We kunnen begrijpen dat de fout aan de scheidsrechter van de wedstrijd kan ontsnappen, maar dat de video-assistentie zijn verantwoordelijkheid niet opneemt en niet rapporteert er een voorafgaande fout was. Vooral omdat de bedoeling van VAR is om dit soort fouten in het moderne voetbal te vermijden en om het onrecht dat uit interpretaties voortvloeit uit te roeien."

"De gevolgen van deze mislukking zijn buitengewoon ernstig voor de toekomst van de club, vooral omdat dit niet de eerste keer is dat Moeskroen wordt bedrogen door dit soort beslissingen of het ontbreken van een beslissing van video-assistentie. Als onderdeel van de strijd om in 1A te blijven, kan elk verloren punt de degradatie betekenen en daarmee het voortbestaan ​​van de club in gevaar brengen met alle sociaaleconomische gevolgen voor de regio en voor alle clubmedewerkers. We zullen alle nodige maatregelen nemen zodat de Royal Excel Moeskroen zijn sportieve kansen in de beste omstandigheden kan verdedigen", besluit de club. 

Moeskroen kan elk puntje goed gebruiken in de degradatiestrijd. De Henegouwers leken op weg naar een overwinning tegen Beerschot, maar in de absolute slotfase maakte Beerschot alsnog gelijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws