Breaking news

KDB-loos Manchester City gaat verrassend onderuit tegen tienkoppig Leeds

Sambi Lokonga maakt grote indruk op bondscoach: Briljante toekomst

Sambi Lokonga maakt grote indruk op bondscoach: "Briljante toekomst"

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 19:01ma 01-03-2021 om 19:01

Door de blessure van Axel Witsel wordt er bij de Rode Duivels al gezocht naar een mogelijke opvolger voor de patron op het middenveld. Albert Sambi Lokonga is één van de namen die wordt genoemd. Bondscoach Roberto Martinez is alvast onder de indruk.

Bij RTBF is de bondscoach ook bijzonder lovend over de middenvelder van RSC Anderlecht. "Sambi Lokonga heeft een specifiek profiel dat een briljante toekomst bij de Rode Duivels lijkt te hebben", klinkt het.

"Wanneer hij klaar zal zijn zal afhangen van de manier waarop hij zich ontwikkelt bij Anderlecht. Ik heb al een ongelooflijke evolutie gezien. Van een box-to-box is hij meer bewust geworden van wat de verdediging doet en komt zijn rol dicht bij een nummer zes. Vincent Kompany levert uitstekend werk met hem", is Martinez bijzonder lovend.

Vervanger Witsel
Of Sambi Lokonga de vervanger van Witsel zal worden, is nog maar de vraag. Martinez lijkt een ander idee te hebben en Leander Dendoncker te verkiezen. "Dendoncker doet het erg goed in wedstrijden met het nationale team. Maar niemand kan Axel Witsel vervangen. Hij heeft al meer dan 100 caps en een grote ervaring op toernooien", aldus de bondscoach.

Naast Sambi Lokonga en Dendoncker worden ook Orel Mangala en Mats Rits genoemd als mogelijke vervangers van Witsel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws