Breaking news

Geen proflicentie toegekend aan Moeskroen voor volgend seizoen

Pitroipa (ex-Antwerp) hangt om persoonlijke redenen schoenen aan de haak

Pitroipa (ex-Antwerp) hangt om persoonlijke redenen schoenen aan de haak

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 17:23ma 01-03-2021 om 17:23

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 17:37ma 01-03-2021 om 17:37

Jonathan Pitroipa heeft besloten om zijn schoenen aan de haak te hangen. De ex-speler van Royal Antwerp FC kondigde dat zelf aan op Twitter.

Pitroipa is een Burkinees van 34 jaar en kwam in 2018 een halfjaar voor Antwerp uit. In dat halfjaar tussen januari en juni 2018 mocht Pitroipa tien keer in actie komen voor The Great Old. Echt indruk maken kon hij niet, want hij liet in die tien duels geen goals of assists optekenen.

In de jaren voordien speelde Pitroipa bij clubs als SC Freiburg, Hamburger SV en Stade Rennes. Ook was hij vier jaar actief in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Jazira en Al-Nasr SC. De voorbije 2,5 seizoenen verdedigde hij de kleuren van de Franse tweedeklasser Paris FC.

Maandag maakte Pitroipa op Twitter bekend dat hij ermee stopt. 'Aan alle goede dingen komt een einde en ik maak daar geen uitzondering op', schrijft hij. Pitroipa geeft aan persoonlijke redenen te hebben voor deze beslissing.

In eigen land was Pitroipa een grote ster. Een status die hij vooral te danken had aan de Afrika Cup van 2013. Daar pakten ze onder leiding van Paul Put de zilveren medaille na 1-0 verlies tegen Nigeria in de finale. Pitroipa was tijdens het tornooi goed voor twee goals en drie assists en werd achteraf uitgeroepen tot Speler van het Toernooi.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws