Breaking news

Geen proflicentie toegekend aan Moeskroen voor volgend seizoen

Amuzu eindelijk bepalend voor Anderlecht: Besef dat statistieken belangrijk zijn

Amuzu eindelijk bepalend voor Anderlecht: "Besef dat statistieken belangrijk zijn"

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 17:00ma 01-03-2021 om 17:00

Francis Amuzu was zondagnamiddag nog eens bepalend voor Anderlecht. In de topper tegen Standard was hij goed voor een doelpunt en een assist. Zo verdubbelde hij ineens zijn doelpunten en assists aantal. “Ik besef dat statistieken in het moderne voetbal belangrijk zijn”, vertelt Amuzu aan Het Laatste Nieuws.

Amuzu mocht tegen Standard weer in de basis beginnen, nadat hij in het duel tegen Kortrijk op de bank was gezet door Kompany. Al had Kompany daar toen wel zijn reden voor. “Francis is nog jong, hij speelt bijna alles, met bovendien veel intensiteit. Als ik het gevoel heb dat hij op zijn tandvlees zit, is het mijn taak om hem te beschermen. Voor zijn eigen goed."

Na de wedstrijd tegen Standard kwam Amuzu nog eens terug op zijn bankzittersrol tegen Kortrijk. “Ik was niet boos", lachte de flankaanvaller. "Maar ik was wel blij nu weer te starten", gaf Amuzu aan. De flankaanvaller bedankte zijn coach voor het vertrouwen met een doelpunt en een assist. Nog maar zijn tweede doelpunt en assist van het seizoen. “Ik besef dat statistieken in het moderne voetbal belangrijk zijn", aldus Amuzu. "Ik werk eraan."

Sinds Amuzu voor de hoofdmacht van RSCA speelt, heeft hij zeven keer gescoord en gaf hij tien assists. Hij trok op 21-jarige leeftijd al maar liefst 93 keer het shirt van de A-ploeg aan in de verschillende competities. Hopelijk voor Amuzu kan hij zijn statistieken in de komende weken nog wat opkrikken.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws