San José (Eupen): “We gaan er alles aan doen om in de top 10 te eindigen”

San José (Eupen): “We gaan er alles aan doen om in de top 10 te eindigen”

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 14:10ma 01-03-2021 om 14:10

Zondagavond deed KAS Eupen een gouden zaak in de degradatiestrijd door met 0-2 te gaan winnen op het veld van Sint-Truiden. Eupen-coach San José was opgelucht. "Dit is een heel belangrijke overwinning voor ons. Het was een wedstrijd met twee gezichten", zegt de coach op Sporza.

San José was vooral tevreden met de sterke eerste helft van zijn ploeg. "In de eerste helft speelden we heel goed, met veel balbezit en offensieve creativiteit." Na de pauze zag hij een ander Eupen aan het werk. "We wisten dat STVV na de rust ging uitpakken met powerplay en dus hebben we ons een beetje aangepast en meer op de tegenaanval gespeculeerd." Al moest de coach wel tot minuut 89 wachten tot zijn ploeg de beslissende 0-2 maakte. "We hadden ook al eerder een tweede keer kunnen scoren bij één van die counters."

Dankzij deze overwinning kan San José met vertrouwen KAA Gent opwachten. Beide ploegen spelen woensdag tegen elkaar in de kwartfinales van de Crocky Cup. "Dit geeft vertrouwen voor de bekerwedstrijd tegen Gent. We weten dat we tegen een grote club spelen, maar we gaan er alles aan doen om door te stoten naar de halve finales." Het hoofddoel van Eupen blijft echter om zich te verzekeren van het behoud. Ze lijken goed op weg om dat te doen, maar San José wil de rust behouden. "Of we nu gered zijn? Nee, we moeten het match per match blijven bekijken. Maar we staan wel op 4 punten van de tiende plaats en we gaan er alles aan doen om in de top 10 te eindigen." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws