Vandenbempt looft KV Oostende: “Blessin is de coach van het jaar”

Vandenbempt looft KV Oostende: “Blessin is de coach van het jaar”

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 13:40ma 01-03-2021 om 13:40

KV Oostende is bezig aan een uitstekend seizoen. Momenteel staan de kustboys vierde in het klassement. Een plek die hun een ticket voor Play-Off 1 zou opleveren. Coach Alexander Blessin levert dus prima werk. Onder andere analist Peter Vandenbempt praat vol lof over de KVO-coach. "Blessin is eigenlijk al de trainer van het jaar wat mij betreft", zegt hij op Sporza.

Vandenbempt was echter niet meteen overtuigd, zo had hij zijn bedenkingen bij de aanstelling van Blessin in het begin van het seizoen. "Een hoop onbekende spelers geselecteerd op data enzovoort en een Duitse trainer van wie we nog nooit gehoord hadden, die nog geen ervaring had in het coachen van een eerste elftal en die geen kennis had van het Belgische voetbal." Een mening die Vandenbempt helemaal heeft herzien. "Ik vind het nu al de prestatie van het jaar hoe het straks ook afloopt. KVO-coach Blessin is eigenlijk al de trainer van het jaar wat mij betreft."

Oostende staat op vierde plaats in het klassement en doet dus volop mee voor Play-Off 1. Vandenbempt is ook fan van de manier waarop KVO het doet. "Oostende doet dat dan ook nog eens met offensief, avontuurlijk, aantrekkelijk, aanstekelijk en energiek voetbal. Altijd en overal. Tegen Waasland-Beveren, maar ook tegen Club Brugge." De analist schat de kansen van KVO op Play-Off 1 ook optimistisch in. "Het programma van Oostende de komende weken is haalbaar. Ze mogen dus dromen aan de kust."

Het programma van KVO oogt inderdaad haalbaar. Van de vijf wedstrijden die ze nog moeten spelen, doen ze dit nog tegen drie staartploegen. Moeskroen, Waasland-Beveren en Cercle Brugge. De kans bestaat dus dat ze niet enkel een bepalende rol zullen spelen in de strijd om Play-Off 1. Maar ook in de strijd om het behoud zullen ze bepalend zijn. De overige twee wedstrijden die Oostende nog te wachten staan zijn duels tegen KAA Gent en Beerschot. Zien jullie Oostende Play-Off 1 halen? 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Blessin ook voor jou de coach van het jaar?

Ja
87%
Nee
13%
(97 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws