Guardiola verliest 'topspeler' met 'gebroken hart' aan Barcelona

Guardiola verliest 'topspeler' met 'gebroken hart' aan Barcelona

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 12:45ma 01-03-2021 om 12:45

Josep Guardiola verliest 'topspeler' Eric García aan zijn goede vriend Ronald Koeman. De Spaanse manager van Manchester City bevestigt dat de twintigjarige verdediger akkoord is met FC Barcelona.

De overstap van García hangt al bijna een jaar in de lucht, maar de financiële problemen van Barça gooiden telkens roet in het eten. Deze zomer keert de Spaanse verdediger sowieso wél terug naar Barcelona: zijn Man City-contract loopt af en hij tekent in Camp Nou voor vijf seizoenen.

Het aanstaande vertrek van García doet Guardiola pijn. "Hij is als een zoon voor me. Na de lockdown van vorig seizoen was hij onze beste centrumverdediger. Hij heeft nooit een fout gemaakt en speelde in de kwartfinale van de Champions League", verklaart hij op een persconferentie.

"Hij gaat nu bij Barcelona spelen. Ik vind hem geen doorsnee speler, maar een topspeler. Dat ik hem niet selecteerde voor de laatste twee wedstrijden, brak mijn hart", besluit Guardiola, die amper een beroep doet op García vanwege diens aflopende contract. John Stones en Rubén Dias zijn bovendien bezig aan een topseizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws