Extra motivatie: OH Leuven kan nu al behoud veilig stellen

Extra motivatie: OH Leuven kan nu al behoud veilig stellen

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 12:30ma 01-03-2021 om 12:30

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 12:37ma 01-03-2021 om 12:37

OH Leuven en Antwerp mogen speeldag 29 in de Jupiler Pro League maandagavond afsluiten. De belangen zijn groot, beide clubs zijn namelijk nog in de running voor play-off 1. OHL kan echter op nog extra motivatie rekenen, mits een overwinning is het namelijk nu al zeker van het behoud.

Dat de promovendi het uitstekend doen dit jaar is inmiddels wel bekend. Dat blijkt dan ook uit de volgende statistiek. OHL kan zich vijf matchen voor het eind van de competitie namelijk al redden, het moet daarvoor wel drie punten pakken tegen Antwerp. Doet het dat dan is de kloof met de nummer zeventien niet meer overbrugbaar.

OHL zal echter meer omhoog dan omlaag kijken. Momenteel staan de troepen van Marc Brys op een achtste stek in het klassement. Met een overwinning kan het echter opschuiven naar een gedeelde zesde plek. In dat geval telt OHL slechts drie punten achterstand op nummer vier KV Oostende. Ook Antwerp kan een goede zaak doen. Als het wint neemt het een voorsprong van vijf punten op nummer drie Genk en zes punten op nummer vijf Anderlecht.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws