Vandenbempt over samentroepende fans: Sommige supporters hebben er genoeg van

Vandenbempt over samentroepende fans: "Sommige supporters hebben er genoeg van"

01-03-2021 11:15
11

Ondanks de geldende coronamaatregelen konden zowel Standard-supporters (bij aanvang) en Anderlecht-supporters (na afloop) het niet laten om toch samen te troepen. Peter Vandenbempt komt er op zijn wekelijkse analyse op terug.

"Het voetbal heeft weer een slechte beurt gemaakt in coronatijden. Het is echter maar de vraag wat het voetbal daar aan kan doen. Het lijkt me meer de verantwoordelijkheid van de lokale overheid en politie om de orde te handhaven op de openbare weg", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"Ik begrijp dat het net iets makkelijker is om vredelievende studenten uit een stadspark te verwijderen dan een honderdtal relatief zware jongens uit Brussel en Luik. Bij beide groepen is de beweegreden echter het zelfde. Ze hebben er genoeg van en willen na al die maanden weer bij hun ploeg zijn. Ook al is dat volledig verkeerd", vervolgt de analist.

De acties hebben waarschijnlijk echter meer negatieve dan positieve gevolgen voor de club. "Ik denk dat dit een klap is voor de mensen die hard werken om supporters weer naar het stadion te krijgen. Wie dat zolang mogelijk wil verhinderen heeft er na gisteren namelijk opnieuw een argument bij", besluit Vandenbempt.