De jacht op Ronaldo, Lukaku doet gooi naar titel van topschutter in de Serie A

De jacht op Ronaldo, Lukaku doet gooi naar titel van topschutter in de Serie A

01-03-2021 10:30 Laatste update: 13:46
7

In de Serie A is de strijd om de titel dit seizoen nog eens spannend. Juventus verloor wat van haar pluimen en na 24 speeldagen is Inter dan ook de trotse leider. Dat komt mede door de goals van Romelu Lukaku, die dit seizoen nog volop in de race zit om topschutter te worden in Italië.

Zondag ontving Inter Genoa. Na 1 minuut was de thuisclub al aan het feest. Het eerste fluitsignaal klonk nog maar net of Lukaku legde de bal al in het mandje. Voor Big Rom was het zijn 18e treffer van het seizoen. Uiteindelijk haalde Inter het met 3-0. Lukaku was ook nog goed voor een assist. Al zijn 6e van het seizoen.

In de Serie A scoorde Lukaku nu al 3 wedstrijden op rij. In de 3-1 zege tegen Lazio was hij goed voor twee treffers en in de 0-3 derby zege tegen AC Milan pikte hij ook zijn goaltje mee. Voorlopig is 4 wedstrijden op rij scoren de langste reeks van Lukaku voor Inter dit seizoen. In december scoorde hij telkens 1 keer tegen Bologna (3-1 zege), Cagliari (1-3 zege), Napoli (1-0 zege) en Spezia (2-1 zege).

Met zijn 18 goals staat Lukaku momenteel 2e in de lijst van topschutters van de Serie A. Cristiano Ronaldo van Juventus heeft namelijk 19 treffers achter zijn naam staan. Ronaldo scoorde afgelopen weekend het enige doelpunt van Juventus in het 1-1 gelijkspel tegen Hellas Verona.

Topscorerslijst van de Serie A
01. Cristiano Ronaldo (Juventus) – 19 goals
02. Romelu Lukaku (Inter) – 18 goals
03. Luis Muriel (Atalanta) – 14 goals
04. Ciro Immboli (Lazio) – 14 goals
05. Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) – goals