UPDATE: 'Kompany zet de deur op een kier voor Delcroix tegen Cercle Brugge'

UPDATE: 'Kompany zet de deur op een kier voor Delcroix tegen Cercle Brugge'

01-03-2021 10:00 Laatste update: 02-03-2021 16:20
9

RSC Anderlecht boekte zondag een belangrijke zege bij Standard. Tijdens de 1-3 overwinning in Luik viel Hannes Delcroix uit. De schade zou gelukkig meevallen.

Met nog 14 minuten op de klok verliet Delcroix het veld. De verdediger van Anderlecht had een pijnlijke enkel en kon niet door. Hij hinkte van het veld. Killian Sardella kwam Delcroix vervangen.

Aan Het Laatste Nieuws liet Kompany weten dat de schade zou meevallen. De trainer van Anderlecht sprak wel onder voorbehoud. Anderlecht wil immers Delcroix eerst verder onderzoeken om te kijken of de blessure toch niet ernstig zou zijn.

Delcroix stond de vorige 19 competitiematchen van Anderlecht altijd vast in de basis en werd nooit vervangen. Tot zondag. Zo komt er na 1706 speelminuten een einde aan zijn reeks van speelminuten.

Anderlecht moet woensdag al opnieuw de wei in. In het kader van de Beker van België ontvangt het Cercle Brugge.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat er geen scheur in de ligamenten is vastgesteld bij Hannes Delcroix. Er zit wel vocht in het gewricht en de verdediger heeft veel pijn. Lang zal Delcroix niet out zijn, maar hij is wel hoogst onzeker voor de match tegen Cercle Brugge.

Update: Tegenover Het Laatste Nieuws sprak Vincent Kompany over de situatie van Delcroix. Er blijft een kans bestaan dat hij in de Beker van België tegen Cercle Brugge kan spelen.  "Er is een gunstige evolutie, maar we bekijken het nog met de medische staf. Pas nadien beslissen we, maar alles hangt af van hoe de speler zich voelt."