UPDATE: 'Kompany zet de deur op een kier voor Delcroix tegen Cercle Brugge'

UPDATE: 'Kompany zet de deur op een kier voor Delcroix tegen Cercle Brugge'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 10:00ma 01-03-2021 om 10:00

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 16:20di 02-03-2021 om 16:20

RSC Anderlecht boekte zondag een belangrijke zege bij Standard. Tijdens de 1-3 overwinning in Luik viel Hannes Delcroix uit. De schade zou gelukkig meevallen.

Met nog 14 minuten op de klok verliet Delcroix het veld. De verdediger van Anderlecht had een pijnlijke enkel en kon niet door. Hij hinkte van het veld. Killian Sardella kwam Delcroix vervangen.

Aan Het Laatste Nieuws liet Kompany weten dat de schade zou meevallen. De trainer van Anderlecht sprak wel onder voorbehoud. Anderlecht wil immers Delcroix eerst verder onderzoeken om te kijken of de blessure toch niet ernstig zou zijn.

Delcroix stond de vorige 19 competitiematchen van Anderlecht altijd vast in de basis en werd nooit vervangen. Tot zondag. Zo komt er na 1706 speelminuten een einde aan zijn reeks van speelminuten.

Anderlecht moet woensdag al opnieuw de wei in. In het kader van de Beker van België ontvangt het Cercle Brugge.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat er geen scheur in de ligamenten is vastgesteld bij Hannes Delcroix. Er zit wel vocht in het gewricht en de verdediger heeft veel pijn. Lang zal Delcroix niet out zijn, maar hij is wel hoogst onzeker voor de match tegen Cercle Brugge.

Update: Tegenover Het Laatste Nieuws sprak Vincent Kompany over de situatie van Delcroix. Er blijft een kans bestaan dat hij in de Beker van België tegen Cercle Brugge kan spelen.  "Er is een gunstige evolutie, maar we bekijken het nog met de medische staf. Pas nadien beslissen we, maar alles hangt af van hoe de speler zich voelt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie haalt de volgende ronde?

Anderlecht
80%
Cercle Brugge
20%
(215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws