'Raman krijgt nieuwe trainer bij Schalke 04, enkele kandidaten zijn in beeld'

'Raman krijgt nieuwe trainer bij Schalke 04, enkele kandidaten zijn in beeld'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 09:25ma 01-03-2021 om 09:25

Schalke 04 heeft een aantal kandidaten op het oog om de trainersvacature in te vullen. Door het ontslag van Christian Gross moeten Die Köningsblauen op zoek naar de vijfde hoofdtrainer voor dit seizoen. 

Het doorgaans betrouwbare Kicker meldt dat Schalke een aantal mogelijkheden voor ogen heeft. Het aanstellen van oudgediende Huub Stevens is daar niet één van, omdat zijn trainerslicentie niet meer geldig is. Schalke wil assistent Mike Büskens in ieder geval de rest van het seizoen laten afmaken als hoofdtrainer. Twee keer eerder was Büskens al interim-trainer bij Schalke. Hij zou alleen weinig trek hebben in een derde periode in deze rol. 

Kicker noemt Dimitrios Grammozis, Michael Boris en Steffen Baumgart als andere opties voor Schalke. SC Paderborn-coach Baumgart is alleen na het huidige seizoen pas beschikbaar, aangezien zijn contract afloopt. Grammozis en Boris kunnen wel direct de overstap naar Schalke maken. De eerstgenoemde van die twee, die in het verleden voor SV Darmstadt werkzaam was, is momenteel clubloos. De laatsgenoemde heeft een ontsnappingsclausule bij MTK Boedapest, waardoor hij direct kan vertrekken.

Schalke is momenteel de hekkensluiter van de Bundesliga, met een achterstand van negen punten op de veilige plekken. De club stevent daarmee af op degradatie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws