Atlético zet zichzelf weer op het goede spoor, cruciale stadsderby op komst

28-02-2021 23:02

Atlético Madrid heeft een lastige klip omzeild in zijn jacht op de eerste landstitel sinds 2014. Los Roijblancos steken niet bepaald in blakende vorm, maar bleven op bezoek bij nummer zeven Villarreal overeind en wonnen met 0-2 van El Submarino Amarillo. Yannick Carrasco ontbrak door blessure.

Atlético was de afgelopen weken druk bezig geweest om zijn riante voorsprong op Real Madrid in recordtempo te verspelen: in de laatste vier competitieduels werd drie keer puntenverlies geleden. Bovendien leverde de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Chelsea een glansloze nederlaag op. Ook tegen Villarreal ging het niet bepaald van harte. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder, maar Atlético kwam met een gelukje op voorsprong: Sergio Asenjo wist een kopbal van Stefan Savic te keren, maar de bal caramboleerde via de rug van Alfonso Pedraza alsnog over de lijn.

Atlético kwam dus op voorsprong door een eigen doelpunt én ontsnapte op slag van rust aan een rode kaart: de VAR zag een slaande beweging van Thomas Lemar, die er echter met een gele kaart vanaf kwam. In de tweede helft ging het iets makkelijker voor de koploper, die twintig minuten voor tijd op een geruststellende marge kwam: João Félix legde met een strakke schuiver vanuit de tweede lijn de 0-2 eindstand vast.

Simeone en de zijnen staan nu vijf punten voor op FC Barcelona – en nog één wedstrijd tegoed – en zes op Real Madrid. Op zondag 7 maart moet het gebeuren in Wanda Metropolitano: dan staan de Madrileense stadgenoten tegenover elkaar. Real Madrid won de derby eerder dit seizoen met 2-0: onderling resultaat gaat in Spanje voor doelsaldo.