Westerlo blijft meedoen voor tweede stek in 1B na poepsimpele zege tegen Deinze

Westerlo blijft meedoen voor tweede stek in 1B na poepsimpele zege tegen Deinze

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 22:50zo 28-02-2021 om 22:50

KVC Westerlo blijft kans maken op promotie naar Eerste Klasse A. De titel zal het hoogstwaarschijnlijk aan Union Saint-Gilloise moeten laten, maar zondagavond deed het wel een uitstekende zaak voor stek twee. Tegen MSK Deinze tankten de Kempenzonen zelfs vertrouwen: 4-0.

Westerlo nam het duel tegen de Oost-Vlamingen meteen in handen. Na een kwartier leverde die voortdurende druk ook een doelpunt op. Lukas Van Eenoo bracht de bal voor doel, waar Igor Vetokele uitpakte met een zuivere volley: 1-0. Na ruim een half uur voetballen verdubbelde Westerlo de score, toen Kader Keita binnenduwde. Daar bleef het ook bij aan de rust.

Na de pauze moest Deinze reageren, maar de promovendus kreeg nauwelijks een mogeijkheid bij elkaar geknutseld. De tweede helft stond voornamelijk in het teken van gele kaarten en vervangingen. In het slotkwartier besloot Atabey Cicek zijn duivels nog eens te ontbinden. Hij maakte er eigenhandig 0-4 van, waardoor Westerlo zich met de vingers in de neus langs Deinze speelde.

Door de driepunter komt Westel nu op 31 punten, evenveel als Lommel SK. De ploeg uit de Kempen heeft echter twee wedstrijden minder op de teller. RFC Seraing staat momenteel op de tweede plaats, met 35 stuks en één wedstrijd meer gespeeld dan Westerlo. Het nummer twee speelt barragematchen tegen het nummer zeventien uit Eerste Klasse A om promotie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws