Opluchting op Anfield: Liverpool wint na vier Premier League-nederlagen weer eens

Opluchting op Anfield: Liverpool wint na vier Premier League-nederlagen weer eens

28-02-2021 22:12
0

Liverpool heeft na vier Premier League-nederlagen op rij weer een wedstrijd gewonnen. De geplaagde ploeg van Jürgen Klopp won met zakelijke cijfers van Sheffield United: 0-2.

Liverpool zakte de afgelopen weken ongebruikelijk ver weg door nederlagen tegen Brighton & Hove Albion, Manchester City, Leicester City en Everton. Zo erg dat zelfs het functioneren van Klopp ter discussie werd gesteld. Maar de Duitser heeft inmiddels weer wat lucht gekregen.

Liverpool trad tegen Sheffield aan zonder doelman Alisson Becker. Zijn vader is deze week overleden en daarom heeft de Braziliaan vrijaf gekregen van de club. Reservedoelman Adrián verdedigde het doel. Het leek er in eerste instantie niet op dat Liverpool iets van de afgelopen weken geleerd heeft. De regerend kampioen had nauwelijks wat in te brengen en daardoor kon Sheffield eenvoudig overeind blijven.

Maar na rust haalde Liverpool de trekker over. Dat gebeurde via talent Curtis Jones, die de bal voor z'n voeten kreeg en uithaalde: 0-1. Door een eigen goal van Kean Bryan werd de wedstrijd beslist, want gevaarlijk was Sheffield verder niet. 

Liverpool moet nog bergen werk verzetten om het seizoen nog enigszins glans te geven. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt negentien punten. Liverpool staat zesde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie