Sint-Truiden moet naar onder blijven kijken na thuisnederlaag tegen Eupen

Sint-Truiden moet naar onder blijven kijken na thuisnederlaag tegen Eupen

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 22:35zo 28-02-2021 om 22:35

Het degradatiespook is niet helemaal verjaard in Sint-Truiden. De manschappen van Peter Maes gingen in eigen huis onderuit tegen KAS Eupen: 0-2. Daardoor zijn de Oostkantonners eigenlijk zeker van behoud, terwijl de Limburgers waakzaam moeten blijven.

In een gelijkopgaand duel tussen de respectievelijke nummer vijftien en veertien bracht de eerste helft weinig vuurwerk. STVV loerde op de tegenaanval, maar Yuma Suzuki kwam een schoen te kort om een voorzet van Christian Brüls binnen te glijden. Eupen trok het balbezit naar zich toe, maar was nauwelijks gevaarlijk. Net voor de pauze trof Amary Baby echter raak: 0-1.

In het tweede bedrijf moesten De Kanaries naar voren trekken. De ongelukkige Senna Miangue leek de schlemiel te worden met een own-goal, maar Alexandre Boucaut bracht redding met voorafgaand buitenspel van Ilombe Mboyo. Toen STVV even later met tien viel na een rode kaart voor Felipe Teixeira op de doorgebroken Knowledge Musona, leek Eupen haar schaapjes op het droge te hebben.

De thuisploeg dreigde echter nog enkele keren. Tot Smail Prevljak in het slot te veel ruimte kreeg en de 0-2 aantekende. Daar bleef het ook bij, mede omdat Duckens Nazons een ultieme kans voorlangs schoof. Daardoor mag Eupen zich definitief gered noemen, terwijl Sint-Truiden de adem van Cercle Brugge, Royal Excel Moeskroen en Waasland-Beveren in de nek blijft voelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws