Leye scherp bij Standard: Misschien is het materiaal niet goed genoeg

Leye scherp bij Standard: "Misschien is het materiaal niet goed genoeg"

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 18:45zo 28-02-2021 om 18:45

Laatste update: zondag 28 februari 2021 om 19:14zo 28-02-2021 om 19:14

Mbaye Leye leek even voor een herboren Standard te zorgen, maar dat is inmiddels wel voorbij. Ook tegen Anderlecht werd er verloren met 1-3. Leye vreest dat hij niet de spelers heeft om Play-Off 1 te halen. 

"Dit verlies doet pijn, omdat we bij het begin van de match alles in handen hadden", klinkt het bij RTBF. "Door één balcontact pak er dan een goal. Zo ging het ook al tegen Zulte Waregem. Maar we misten vandaag heel wat dingen. Wanneer we de bal hadden, toonden we weinig presence en dan is het moeilijk om gevaarlijk te zijn en een match te winnen."

Leye spaart de spelers van Standard dus niet. "Soms kwamen we er goed uit, maar dan heb je infiltraties nodig om de spits te steunen. Dat hebben we niet veel gedaan. Er ontbreekt heel wat, maar dit is het materiaal dat we hebben en waarmee we moeten werken. Misschien is dat niet goed genoeg om onze ambities waar te maken. Je moet het niet verder gaan zoeken."

De volgende match van Standard is niet veel makkelijker, want in de Croky Cup komt Club Brugge op bezoek. De leider wordt wel geteisterd door een coronagolf. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws