Na 41 dagen & 10 matchen eindelijk eerste basisplaats voor Diaby bij Anderlecht

Na 41 dagen & 10 matchen eindelijk eerste basisplaats voor Diaby bij Anderlecht

28-02-2021 13:15 Laatste update: 13:27
3

RSC Anderlecht neemt het zondag op tegen Standard. In Luik verschijnt bij paars-wit Abdoulay Diaby in de basis. Het is voor de aanvaller de eerste basisplaats bij paars-wit.

Anderlecht had nood aan een extra aanvaller en nam Diaby op huurbasis over van het Portugese Sporting. Op 18 januari haalde Anderlecht Diaby binnen. Sindsdien speelde Anderlecht 7 competitieduels. Tegen Waasland-Beveren (24 minuten), KAA Gent (26 minuten), Cercle Brugge (18 minuten) en KV Kortrijk (26 minuten) mocht Diaby invallen.

Scoren deed Diaby in de Jupiler Pro League namens Anderlecht nog niet. Toch is bij Anderlecht al van de 0 af. In de Beker van België scoorde hij als invaller twee 2 tegen Union. In de ronde voordien tegen RFC Luik zat Diaby niet in de selectie.

Dat Anderlecht Diaby naar Brussel haalde, riep bij sommige analisten vragen op. Onder meer Frank Raes liet zich uit over Diaby bij Anderlecht. De journalist stelde dat Diaby een tweede spits is en niet iemand voor alleen het verschil in de punt van de aanval te maken. Diaby kan zondag laten zien of Raes gelijk heeft. Diaby begint immers met Lukas Nmecha in de aanval tegen Standard.