Ex-speler hekelt Standard: Bij Anderlecht volstaat een telefoontje

Ex-speler hekelt Standard: "Bij Anderlecht volstaat een telefoontje"

28-02-2021 11:15
10

Zondagmiddag staat Standard - Anderlecht op het programma. Jean Thissen (74) heeft gespeeld voor beide clubs, al heeft hij bij Standard nog weinig vrienden. 

"Ik heb eens plaatsen gevraagd voor een wedstrijd in de Play-Offs, maar dat is geweigerd", sakkert Thissen bij Het Nieuwsblad. "Een gebrek aan respect vanuit de directie. Bij Anderlecht volstaat een telefoontje voor plaatsen in de eretribune en word ik als een koning ontvangen."

Standard en Anderlecht zijn allebei wat op de dool. "Gezien het gebrek aan kwaliteit bij Standard en de jeugdigheid van Anderlecht, zouden ze allebei een meer ervaren coach kunnen gebruiken", oordeelt Thissen. "In Leye en Kompany zie ik grote trainers van de toekomst, maar niet van het heden."

"Kompany baseert zich helemaal op de trainingen, maar ik moet hem toch niet leren dat je spelers hebt die het alleen op training kunnen? Dat hij Miazga, El Hadj en Amuzu niet opstelde tegen Kortrijk, kan ik niet vatten. Leye maakt op zijn beurt een fout door Carcela kapitein te maken. Die werkt nog nauwelijks en maakt het verschil niet meer", besluit de voormalige Rode Duivel.