Raes stelt zich vragen bij Anderlecht: Waarom hebben ze hem gehaald?

Raes stelt zich vragen bij Anderlecht: "Waarom hebben ze hem gehaald?"

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 10:00zo 28-02-2021 om 10:00

Anderlecht speelt zondagmiddag een belangrijke wedstrijd op Sclessin. Frank Raes vraagt zich af of coach Vincent Kompany zijn systeem gaat aanpassen. Volgens Raes zijn heel wat Anderlecht-spelers niet in hun sas. 

"Zijn principes zijn dan wel fijn en goed, je moet toch af en toe eens winnen", aldus Raes bij De Zondag. "Maar hij heeft zijn aura, natuurlijk. Indien hij geen Kompany heette, lag hij al buiten. Wil hij ook niet té veel impact hebben? Vorige week stond plots Ashimeru, die alleen nog maar had meegespeeld tegen FC Luik, in de basis."

Het probleem ligt volgens Raes ook bij de tactiek. "Misschien moet hij toch eens ingrijpen in zijn systeem? Waarom heb je anders Diaby, die alleen maar rendeert als tweede spits, ingehaald? Als die nu invalt, weet hij duidelijk niet waar lopen. Tja, Kompany heeft een visie en wil die ten koste van alles doordrukken. Principes, jeugdopleiding... allemaal goed en wel, maar stel je voor dat ze zelfs geen top acht halen."

"Met een gewone trainer hadden ze misschien minder toekomst, maar wel meer punten", geeft Raes nog aan. "En vergeet niet: Nmecha, hun beste speler, Bruun Larsen, Diaby, Miazga... die zijn allemaal gehuurd, hé."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Diaby een aanwinst voor Anderlecht?

Ja
65%
Nee
35%
(1305 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws