Hayen blijft positief ondanks nederlaag op Cercle Brugge: Goede mentaliteit

Hayen blijft positief ondanks nederlaag op Cercle Brugge: "Goede mentaliteit"

27-02-2021 23:49
0

Waasland-Beveren verloor zaterdag een belangrijke wedstrijd op het veld van Cercle Brugge in de strijd om het behoud. De troepen van Nicky Hayen verloren met 2-0 van Cercle Brugge en staan nu op een kloof van 4 punten met de Vereniging.

Waasland-Beveren startte goed aan de wedstrijd maar dankzij een weergaloos doelpunt kwam het op achterstand. Daarna bleven ze de moed erin houden op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam niet. Ook Hayen zag een goede mentaliteit van zijn jongens. "Wij begonnen goed aan de wedstrijd en zaten goed in de match, maar bij de eerste mogelijkheid die zij krijgen, scoren ze. Daarna hadden we het een kwartier moeilijk. Ook het uitvallen van Albanese was een belangrijk moment. Dat zijn zaken die meegespeeld hebben. Na de rust kregen we nog een paar goeie mogelijkheden. En dat zijn de momenten die je moet pakken. Als je daar gelijkmaakt, sluipt er misschien twijfel bij de tegenstander, waar je van kunt profiteren. Maar hoe langer het 1-0 blijft, hoe meer risico’s je moet nemen en ruimtes vrijgeven. Helaas hebben zij daar optimaal van geprofiteerd", vertelde een teleurgestelde trainer na de wedstrijd.

Hayen weigert echter de hoop op te geven en blikt al vooruit naar de volgende wedstrijden. "Dit was een van de zes belangrijke wedstrijden waarin we zeker punten wilden halen. Dat is niet gelukt. Nu zijn er nog vijf belangrijke wedstrijden. Het zal week na week moeilijker worden, maar we moeten die focus houden om punten te sprokkelen. Ik ga niemand wat verwijten. Ik heb een goede mentaliteit gezien. Uiteraard gebeuren er fouten, en dat zullen we ook intern bespreken, maar de ploeg is ook na de 2-0 nog blijven zoeken naar dat doelpuntje. Ik kan dus niemand wat verwijten", aldus Hayen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie