Zulte Waregem doet een uitstekende zaak door te winnen op Kortrijk

27-02-2021 22:40

KV Kortrijk tegen Zulte Waregem is een streekderby waar beide ploegen veel belang aan hechten. Ook de strijd om de Play Offs staat op het spel, Zulte Waregem deed een uitstekende zaak want het won met 1-2 van KV Kortrijk

Luka Elszner veranderde zijn opstelling na de overwinning op RSC Anderlecht, hij bracht Teddy Chevalier aan de aftrap in plaats van Gueye. Het was Zulte Waregem die een eerste keer de doelman aan het werk zette, maar Ilic stond goed pal. De thuisploeg kwam opzetten en scoorde meteen via Ante Paleversa. Een goede actie van Selemani werd mooi afgerond door Paleversa, KV Kortrijk op rozen dankzij een vroeg openingsdoelpunt.

Nog geen twee minuten later stond de stand alweer in evenwicht. Timothy Derijck kwam veel te laat met zijn tackle op Gianni Bruno en Lardot wees naar de stip. Bruno zette zelf de strafschop om en dikte zo zijn doelpuntentotaal aan tot 17 doelpunten dit seizoen. Zulte Waregem na de wedstrijd in handen voerde de ruk lichtjes op maar tot echte kansen kwam Zulte niet.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd, de bezoekers hadden het balbezit en KV Kortrijk loerde op de counter. Beide ploegen kregen echter kleine kansen. Zulte Waregem vond dan iets na het uur dan toch een opening. Dompé zorgde met een goede actie en goede voorzet voor de perfecte assist voor aanvaller Chory, 1-2. KV Kortrijk ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam er nog dichtbij via een kopbal van Gueye maar die werd op de lijn gered.

Door deze overwinning klimt Zulte Waregem in de stand naar de vijfde plaats op drie punten van plaats vier. KV Kortrijk blijft op de 13e plaats en moet de rol lossen.