Vanderhaeghe houdt het hoofd koel na belangrijke zege: We zijn nog nergens

Vanderhaeghe houdt het hoofd koel na belangrijke zege: "We zijn nog nergens"

27-02-2021 22:26

Cercle Brugge deed zaterdagmiddag een prima zaak in de strijd om het behoud. Het zette rechtstreekse concurrent, Waasland-Beveren, opzij met een 2-0 overwinning. Daardoor bedraagt de kloof tussen beide ploegen al 4 punten in het voordeel van Cercle. Trainer Yves Vanderhaeghe blijft met de voetjes op de grond.

Cercle Brugge deed in de afgelopen weken een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. De vereniging won op het veld van Moeskroen en nam 4 op 6 tegen RSC Anderlecht en Waasland-Beveren in eigen huis. Vooral de zege van zaterdagmiddag tegen Waasland-Beveren deed deugd. Yves Vanderhaeghe was een tevreden trainer. "Het was van moeten, en mooi voetbal kwam er dan niet aan te pas. Ik denk dat Waasland-Beveren voetballend zelfs meer probeerde. Wij acteerden heel nerveus. Maar dan kwam er een mooi schot vanuit de tweede lijn en keerde het spel om. Ik denk dat we de juiste wedstrijd gespeeld hebben: niet blind naar voren gestormd, maar goed de organisatie gehouden. Als je op voorsprong komt, weet je dat er ruimte komt om hier en daar te profiteren, wat we op verschillende manieren ook mooi uitgespeeld hebben. Het kon misschien met een paar doelpunten meer, maar ik ben heel tevreden met 2-0", vertelde Vanderhaeghe aan Eleven Sports na de wedstrijd.

Trainer Vanderhaeghe beseft dat de strijd nog niet gestreden is. "Dit zijn natuurlijk cruciale matchen. Ik heb de groep bewust gemaakt van het feit dat het nu ‘pay time’ is. Met deze jonge groep, en met de evolutie die we maken, is het natuurlijk leuk om tegen twee rechtstreekse concurrenten 6 op 6 te halen. Toch blijf ik met de voetjes op de grond. We mogen tevreden zijn dat we nu 4 punten voor staan, maar we zijn nog nergens. De spelers zijn zich daar ook van bewust. We moeten keihard blijven werken. We hebben nog 5 heel belangrijke wedstrijden voor de boeg", liet Vanderhaeghe weten na de wedstrijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie