Koeman durft weer te dromen: 'Laten zien dat Barça nog springlevend is'

Koeman durft weer te dromen: 'Laten zien dat Barça nog springlevend is'

27-02-2021 20:04

Ronald Koeman is zeer tevreden over het optreden van FC Barcelona in de Spaanse topper tegen Sevilla. De Nederlandse trainer stond met zijn keuze voor een 5-3-2 systeem aan de basis van de overtuigende 0-2 zege in Andalusië.

"Het maakte het voor ons makkelijker om Sevilla onder druk te zetten. Dat is de sleutel geweest", vertelt Koeman na afloop in Spaanse media. "We wilden daarnaast gebruikmaken van de diepte van Ousmane Dembélé, het was geen straf voor Antoine Griezmann. We wilden naast Lionel Messi iemand met meer snelheid. Dat pakte perfect uit bij de 0-1. Het was een heel compleet optreden van ons."

Door de overwinning tankt Barça vertrouwen voor de return tegen Sevilla in de Copa del Rey. De Catalanen moeten woensdag een 2-0 achterstand zien weg te poetsen in Camp Nou. "Natuurlijk geloven we erin. Als we weer zo goed spelen, is het mogelijk. We hebben vandaag laten zien dat we nog steeds springlevend zijn."

Koeman heeft ook succes in de Primera División en zelfs de Champions League niet uit het hoofd gezet. "Barça moet altijd winnen en bovenaan staan in de competitie. We blijven in alle competities voor onze kansen gaan."