KV Oostende mag dromen van Play-Off 1 na winst tegen KV Mechelen

27-02-2021 20:18
13

Play-Off 1 begint stilaan heel dichtbij te komen voor KV Oostende. Tegen rechtstreekse concurrent KV Mechelen wist het ook te overtuigen en boekte het een 2-0 overwinning.

KV Mechelen en KV Oostende zorgden meteen voor een bijzonder leuk duel van de partij, met twee ploegen die duidelijk ook wilden voetballen. Malinwa had het wel moeilijk met de stevige pressing van KVO en kwam er maar moeilijk uit.

De jongens van Blessin waren in de eerste helft dan ook de betere, maar hadden het zonder Fashion Sakala moeilijk om echt tot grote kansen te komen. Een keertje Gueye, dan weer Thiam. KV Mechelen-doelman Yannick Thoelen kende er weinig problemen mee.

Aan de overzijde kreeg Malinwa zelfs de beste kansen en kon Mrabti nog tegen de paal koppen. Bij KVO slaakte men een zucht van opluchting. Na hands van Sheldon Bateau in de zestien kreeg de thuisploeg wel een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Makhtar Gueye bedankte voor het geschenk en maakte er 1-0 van.

KV Mechelen trok meteen ten aanval, maar kop – op een bal tegen de paal na – niet meer scoren. Het voetballen werd er door de opgekomen mist ook niet makkelijker op. Bij de rust stond het nog 1-0.

KV Mechelen ging in de tweede helft ook vol goede moed naar die gelijkmaker en kwam bijzonder furieus uit de kleedkamer. Guillaume Hubert werd meermaals aan het werk gezet, KVO-coach Blessin werd aan het denken gezet.

Een opleving van KVO kwam er echter niet. KV Mechelen bleef de lijnen van het spel uitzetten en knalde voor een derde keer in de partij tegen de paal. Malinwa verdiende stilaan een gelijkmaker, maar die bleef maar uit.

Uiteindelijk kregen we wel nog een doelpunt, maar niet door KV Oostende. In het slot kon de thuisploeg de wedstrijd dan toch dood maken na een vlijmscherpe counter. Het was Brecht Capon die voor de 2-0 eindstand zorgde.

KV Oostende komt door de winst weer naast KRC Genk te staan met hetzelfde aantal punten (46). RSC Anderlecht achtervolgt met 42 punten en kan dus zelfs bij winst tegen Standard zondag niet bij de eerste vier eindigen deze speeldag. KV Mechelen blijft steken op een negende plek met veertig punten.