Degryse stelt zich vragen bij keuzes Kompany: Hij moet flexibeler zijn

Degryse stelt zich vragen bij keuzes Kompany: "Hij moet flexibeler zijn"

27-02-2021 20:44
5

Vincent Kompany is de laatste weken stevig onder vuur gekomen bij RSC Anderlecht. De trainer van paars-wit maakte enkele opmerkelijke keuzes, die niet door iedereen werden gesmaakt. Ook Marc Degryse stelt zich vragen bij enkele keuzes van Kompany.

"Om te beginnen zijn keuzes van spelers", klinkt het in Het Laatste Nieuws. Zo begrijpt Degryse niet dat Anouar Ait El Hadj en Matt Miazga naar de bank werden verwezen door Kompany. "Is dat omdat hij één slechte match speelde op Cercle?' En waarom moest Miazga tegen Kortrijk ineens plaats maken voor Lissens", vraagt Degryse zich af.

Bij Het Laatste Nieuws speculeert men dat Lissens goed presteerde op training. "Maar is die ene training dan meer waard dan de 20 matchen die Miazga speelde", aldus Degryse. "Ik heb het gevoel dat Kompany heel veel waarde hecht aan de trainingen. Maar hij moet daarin flexibeler zijn", klinkt het.

"Je hebt pure wedstrijd-spelers en tegelijk heb je spelers die hun niveau vanop training nooit kunnen omzetten in de wedstrijd. 'Flexibiliteit': als er iéts is dat ik Kompany zou willen influisteren, is het dat wel. Ook qua spelconcept - ga eens vanuit de omschakeling spelen, je moet niet áltijd per se van achteruit willen opbouwen", aldus Degryse.

Toch moet men volgens Degryse bij Anderlecht niet denken aan een ontslag van Kompany. De analist blijft geloven in de trainer en denkt dat Kompany in de toekomst een grote trainer kan worden.