Vandendriessche spreekt voor het eerst: “Voorstel Oostende was lachwekkend”

Vandendriessche spreekt voor het eerst: “Voorstel Oostende was lachwekkend”

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 17:40za 27-02-2021 om 17:40

Kevin Vandendriessche (31) maakt op het einde van dit seizoen de overstap van KV Oostende naar KV Kortrijk. Na zes seizoenen trouwe dienst zal het voor de KVO-fans raar doen om Vandendriessche in het shirt van Kortrijk te zien. De fans kregen al een voorsmaakje met een controversiële foto toen hij zijn contract bij KVK ondertekende. Dat werd niet op gejuich onthaald in Oostende. “Maar er blijft niets hangen. Ze zijn altijd eerlijk geweest”, zegt Vandendriessche in Het Nieuwsblad

Vandendriessche kwam de laatste weken wat minder in actie, maar hij begrijpt de keuze van de club. "Het is logisch dat de club enkele jonge spelers wil testen in aanloop naar volgend jaar." Volgend jaar zullen ze het immers zonder Vandendriessche moeten doen. Maar nu ligt zijn focus nog volledig op KVO. "Ik wil tot het einde van het seizoen vechten voor KVO", zegt de middenvelder.

Lachwekkend contract
Maar na zes jaar trekt Vandendriessche de deur bij KVO achter zich dicht. "Als je zes jaar voor een club speelt, wil je liever gewoon blijven. Maar dat ging dus niet. De club deed me een voorstel dat ik gewoon niet kon aanvaarden", vertelt de Fransman.

KVO bood Vandendriessche een contract voor één jaar aan, aan voorwaarden die een pak lager zouden liggen. "Het was een beetje lachwekkend", gaat de middenvelder verder. Vandendriessche was ontgoocheld, maar apprecieert de eerlijkheid van het bestuur. "Het bestuur is altijd eerlijk met mij geweest. Er is nooit iets beloofd dat ik niet zou krijgen, en eerlijkheid duurt het langst." Al had de middenvelder wel op wat meer erkenning gehoopt.

Kortrijk-shirt
En dan was er nog de commotie rond de foto van Vandendriessche in het shirt van Kortrijk. "Dat was ronduit onnozel. Zowel Kortrijk als ik bedoelden helemaal niets slecht met die actie. Met die foto hadden we maar één boodschap: dat ik voor KV Kortrijk getekend had", vertelt Vandendriessche

De middenvelder had niet verwacht dat dit voor zoveel commotie zou zorgen. "Ik stond er nooit bij stil dat zoiets voor al die commotie zou zorgen. Ik ben niet bepaald de speler die voor problemen zorgt. Het was uiteindelijk allemaal overdreven", zegt Vandendriessche, die alleen mooie herinneringen aan zijn tijd bij KVO overhoudt. "Maar laat me duidelijk zijn: er blijft niets hangen tussen KVO en mij. Ik wil er nog een fantastische laatste half jaar van maken, en dat is het enige dat telt." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws