Ook Verheyen ziet Kompany het moeilijk hebben bij Anderlecht en weet waarom

Ook Verheyen ziet Kompany het moeilijk hebben bij Anderlecht en weet waarom

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 17:45za 27-02-2021 om 17:45

Vincent Kompany probeert bij RSC Anderlecht weer voor successen te zorgen en liefst ook met mooi voetbal. De trainer van paars-wit slaagt er echter nog niet helemaal in om dat plan uit te voeren. Dat ziet ook Gert Verheyen.

Kompany probeert er onder andere om het 'City-voetbal' bij Anderlecht erdoor te krijgen. Maar dat lijkt maar niet te lukken. "De vraag hoort te zijn: moet je iets beogen wat je spelers niet wekelijks kunnen uitvoeren", vraagt Verheyen zich af in Het Nieuwsblad.

"Ik vind daarom ook niet dat je het van die jongens mag verwachten. Indien ­Anderlecht straks derde of vierde eindigt, is dat fantastisch goed gedaan. Eigenlijk mag je niet kwaad zijn als ze zevende of achtste eindigen", aldus de analist.

Al ziet Verheyen ook dat Kompany maar weinig keuzemogelijkheden heeft bij Anderlecht. Vooral op aanvallend front loopt het mis. "Er zijn trainers die ernaar kijken wie in het verleden al scoorde, wanneer ze hun ploeg opstellen. Omdat ze dat belangrijker vinden dan een veldbezetting of spelsysteem. Je kan discussiëren over zijn keuzes, maar Kompany heeft geen spelers die scoren", weet Verheyen.

"Hij moet kiezen tussen een speler met één goal of assist en iemand met twee stuks. Goals kosten geld. Kijk naar Club Brugge, dat Bas Dost kocht. En de financiële situatie van Anderlecht kennen we", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws