Degradatiespook nadert Waasland-Beveren na pijnlijke nederlaag tegen Cercle Brugge

27-02-2021 18:06 Laatste update: 18:11
30

Cercle Brugge heeft een gouden zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Tegen rechtstreekse concurrent Waasland-Beveren slaagde het erin om de drie punten te pakken. Het werd 2-0.

Voor beide clubs was het een duel op leven en dood. Een duel dat kon beslissen over degradatie uit Eerste Klasse A. Dat was er echter niet aan te zien, met twee ploegen die bijzonder afwachten begonnen te voetballen en vooral geen doelpunt weg wilden geven.

De beste ploeg in de eerste helft was uiteindelijk Waasland-Beveren, dat met enkele kleine pogingen Thomas Didillon aan het werk konden zetten. Cercle Brugge was bijzonder slordig, maar stond na een flits van Leonardo Da Silva Lopes wel op voorsprong. De middenvelder haalde van dertig meter van doel uit en verschalkte doelman Brent Gabriël, die er niet al te best uitzag bij de poging.

Waasland-Beveren probeerde nog wel tegen te prikken, maar die gelijkmaker kwam er voor de rust niet meer. Het degradatiespook begon stilaan wel heel dicht te komen voor Waasland-Beveren.

De tweede helft zorgde niet voor beterschap bij Waasland-Beveren, dat het moeilijk had om Cercle Brugge uit elkaar te spelen. Aan de overzijde kon Cercle Brugge wel enkele keren gevaarlijk zijn, al bleef dat tweede doelpunt lang uit.

Naarmate het spel vorderde, beterde de wedstrijd er ook niet op. Amper kansen en vooral veel fouten en slechte beslissingen. Cercle kreeg in het slot - bij een laatste aanvalsgolf van de bezoekers - nog enkele uitstekende mogelijkheden op de beslissende tweede treffer, maar miste keer op keer. Kevin Donkey kon uiteindelijk toch nog die verdiende 2-0 scoren, ook de eindstand.

Cercle Brugge doet een bijzonder goede zaak door de winst en lijkt steeds zekerder te zijn van een extra seizoen in Eerste Klasse A. Het heeft nu drie punten voorsprong op Royal Excel Moeskroen, dat later nog in actie komt. Waasland-Beveren volgt op vier punten van Cercle Brugge en staat laatste in de stand.