Genk-spits Onuachu moet enkel Lewandowski voor zich dulden

Genk-spits Onuachu moet enkel Lewandowski voor zich dulden

27-02-2021 16:35
5

Paul Onuachu is aan een sterk seizoen bezig bij KRC Genk. Zo zit de Nigeriaan al aan 24 treffers en voert de topschutterstand aan in de Jupiler-Pro League. Enkel de topschutter in de Bundesliga doet beter en dat is ene Robert Lewandowski. De Pool trof dit seizoen al 26 keer raak.

Onuachu kan uitstekende cijfers voorleggen als we het gaan vergelijken met de topschutters in andere landen. Als we gaan kijken naar de topcompetities in Europa moet hij enkel Lewandowski voor zich dulden. Maar met zijn 24 treffers houdt Onuachu wel grote namen zoals Lionel Messi (18) Romelu Lukaku (17) en Kylian Mbappé (16) achter zich. Kan Onuachu in de resterende wedstrijden Lewandowski nog bijbenen?

Onuachu trof vrijdagavond voor de 24ste keer dit seizoen raak tegen Charleroi. Dit deed hij vanop de stip. Een belangrijke treffer voor Genk want ze wonnen de wedstrijd met 1-2. Zo blijven de Limburgers meedoen voor een plek in Play-Off 1. Genk speelt donderdag voor de Beker van België nog tegen KV Mechelen. Als ze die wedstrijd kunnen winnen stoten ze door naar de halve finales. Zal Onuachu ook in dat duel een hoofdrol opeisen?