Man City mag verdedigers bedanken en verstevigt koppositie in Premier League

27-02-2021 15:34

Manchester City heeft voor de veertiende keer op rij een Premier League-wedstrijd winnend afgesloten. In het eigen Etihad Stadium werd West Ham United met de nodige moeite verslagen: 2-1. Verdedigers Rúben Dias en John Stones waren belangrijk voor de ploeg van Pep Guardiola.

West Ham trok zich vanaf de eerste minuut terug op de eigen helft op bezoek bij City, dat moeite had met de stugge defensie van The Hammers. Er werden wel wat speldenprikjes uitgedeeld door de thuisploeg, maar een treffer zagen we in de openingsfase niet. Er was een geniale ingeving van Kevin De Bruyne voor nodig om de score te openen: de Belg legde de bal met zijn 'mindere' linker panklaar op het hoofd van Dias, die West Ham-keeper Darren Randolph verschalkte: 1-0.

Het leek de broodnodige treffer voor City. West Ham kon niet constant meer op eigen helft blijven hangen, waardoor de ruimtes voor de mannen van Guardiola groter werden. De aanvallende intenties van West Ham resulteerden op slag van rust echter wél tot de gelijkmaker. Michail Antonio zette de 1-1 op het scorebord, een aantal minuten daarvoor had hij de paal al geraakt.

City kon in de tweede helft dus weer overnieuw beginnen. De ploeg had het lastig met West Ham, dat bleef loeren op een gevaarlijke counter. Uiteindelijk kwam de winnende treffer voor City er wel, en weer was het een centrale verdediger die belangrijk was. Waar Dias in de eerste helft zijn doelpunt meepikte, was het in de tweede helft Stones die zijn ploeg op voorsprong bracht. Hij schoot de bal achter Randolph. In de blessuretijd was Tomas Soucek nog erg dichtbij de gelijkmaker voor West Ham, maar hij kwam net te laat om binnen te tikken.

Door de overwinning staat City stevig aan kop in de Premier League. De ploeg heeft 62 punten na 26 wedstrijden. Ter vergelijking: nummer twee Manchester United heeft 49 punten behaald uit 25 duels. West Ham draait nog steeds prima mee in Engeland en staat op een verdienstelijke vierde plaats met 45 punten.