Foulon, van Beveren naar de Serie A: “Lukaku wist wie ik was. Dat apprecieer ik”

Foulon, van Beveren naar de Serie A: “Lukaku wist wie ik was. Dat apprecieer ik”

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 16:10za 27-02-2021 om 16:10

Daam Foulon was vorig seizoen nog een van de lichtpuntjes bij Waasland-Beveren. Die goede prestaties leverde hem een transfer op naar de Serie A. Daar speelt hij nu voor Benevento Calcio waar ene Filippo Inzaghi trainer is. “Ik heb hier op een half jaar tijd al enorm veel bijgeleerd”, vertelt de linksachter aan Sporza.

De 21-jarige Foulon verklaart zijn overstap naar Benevento. “Ik had het gevoel dat ze echt overtuigd waren dat ik een meerwaarde kon zijn voor hen. Ik voelde echt veel vertrouwen." Daar werkt hij nu onder de hoede van Filippo Inzaghi. "Voor mijn transfer heb ik een heel positief gesprek gehad met hem en dat heeft me mee overhaald om de stap naar Italië te zetten.” Foulon heeft zich bij Benevento snel aangepast aan de Serie A. Hij kwam al acht keer aan de aftrap en kreeg bijna elke wedstrijd wel minuten. Zo geeft hij ook aan al veel te hebben bijgeleerd op tactisch vlak. Het cliché dat er in Italië veel gehamerd wordt op tactiek klopt zeker. "We trainen ook elke week apart met de verdedigers. Iedereen weet altijd heel goed wat zijn taak is."

Ook tijdens wedstrijden heeft Foulon al veel kunnen opsteken. In de Serie A speel je immers tegen tegenstanders van een ander kaliber dan bij Waasland-Beveren. "De lastigste was Josip Ilicic van Atalanta. Een sierlijke voetballer met een heel goeie linkervoet. Daar heb ik het echt moeilijk mee gehad", bekent Foulon. Ook keek hij al enkele landgenoten in de ogen. “Zo heb ik enkele weken geleden ook een praatje gemaakt met Romelu Lukaku.” Foulon bleek geen onbekende te zijn voor Lukaku. "Lukaku was ook heel goed op de hoogte van mijn situatie. Hij wist wie ik was, ook al ben ik maar een snotneus die nog maar net in de Serie A speelt. Dat apprecieerde ik wel heel erg."

Foulon voelt zich duidelijk al goed thuis in Italië. "Ik ben hier heel graag en ik hoop hier nog heel lang te zijn. Ik leer veel bij en dit is voor mij de perfecte plek om een volgende stap te zetten.” Dit zou een stap hogerop in de Serie A kunnen zijn. “Daar zou ik zeker geen neen tegen zeggen. Het is een heel mooie competitie." Foulon sprokkelde bij de jeugd ook heel wat nationale selecties. "Ik heb altijd graag voor België gespeeld. Dit jaar ben ik jammer genoeg niet opgeroepen voor de U21, maar ooit voor de Rode Duivels spelen zou echt een hele eer zijn", klinkt het. Zien we Foulon ooit nog aan de zijde van Lukaku bij de Rode Duivels?  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws